Cornuri pufoase cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 23149 vizualizari

 

O reteta delicioasa, cornurile sunt aromate si foarte moi :x

 

INGREDIENTE

  • 450-500g faina
  • putina sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200ml lapte
  • 1 ou mare
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • vanilie (esenta sau zahar)
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 350g branza de vaci
  • putina sare
  • 2 oua
  • zahar dupa gust ( eu am pus 5 linguri)
  • esenta de vanilie si portocala
  • 1 galbenus de ou+ 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu branza dulce:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute.

Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de lamaie,  esentele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat putin lipicios, adaugam treptat untul topit si caldut si mai framantam pana ajungem la un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic la loc caldut.

Pentru umplutura: Amestecam branza cu putina sare, adaugam ouale, zaharul si aromele, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. Daca branza este mai moale puteti adauga 1-2 linguri de faina, amidon sau gris(in functie de ce aveti prin casa).

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2, iar fiecare parte o intindem pe masa de lucru, ne ajutam de faina pentru a nu se lipi si taiem aluatul in 8 tringhiuri pe care le umplem cu branza si le rulam pana obtinem cornuri. 

Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, presaram deasupra putin zahar vanilat si acoperim tava pentru cca jumatate de ora( eu le-am pus un ziar si deasupra un prosop de bucatarie), apoi le putem servi caldute, sau le putem muta intr-un bol pe care il acoperim. Mi-au iesit 14 cornuri pufoase si delicioase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ela 1

12.11.2014, 17:06

Gherca Daniela 1

21.11.2014, 09:14

Diana11 1

26.02.2015, 15:08

Cit frumusele sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza